Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Els bisbes es comprometen a no tolerar els abusos a menorsArran de l’últim cas, d’Arbeca, diuen que adoptaran “rigoroses mesures”


Reacció dels bisbes catalans als escàndols d’abusos sexuals a menors: eliminar qualsevol tolerància o encobriment.

Una reacció que es produeix una setmana després de saber-se els presumptes abusos sexuals que hauria comès l’exrector d’Arbeca i mossèn en vuit parròquies de la demarcació. Els bisbes de Catalunya es comprometen, doncs, a actuar “amb determinació per protegir els infants i els adults vulnerables, eliminant tot tipus de tolerància o encobriment, i per eradicar de les nostres comunitats i de tota la nostra societat la cultura de l’abús sexual, econòmic, de poder i de consciència”.

En un comunicat conjunt després de la reunió ordinària de la Conferència Episcopal Tarraconense, anuncien que prenen “el compromís d’adoptar rigoroses mesures de prevenció, que impedeixin la seva repetició, a partir de la formació d’aquells a qui els seran confiades tasques de responsabilitat i educatives”. Els bisbes demanen perdó a les víctimes i es solidaritzen amb el seu dolor, “i també a totes les persones a qui el coneixement d’aquests fets ha escandalitzat i ha fet trontollar la seva confiança en l’Església”. 

Sofrim i preguem per les víctimes, que han quedat marcades en la seva vida” exposaven els bisbes, que es comprometen “a col·laborar en l’aclariment dels fets del passat i a trobar la manera d’ajudar les víctimes en el seu restabliment” en solidaritat amb “tots els qui hagin patit algun tipus d’abús i amb les seves famílies.

Moció a Maldà

D’altra banda, cal recordar que aquest dijous, el ple de l’Ajuntament de Maldà debatrà una moció per demanar explicacions a l’arquebisbat de Tarragona per aquest cas. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats