Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h


Els moscovites castiguen el partit del Kremlin, Rússia Unida, en les eleccions municipalsEl partido de Vladímir Putin pierde poder en Moscú


El partit del Kremlin, Rússia Unida, va rebre un sever càstig diumenge a Moscou en les eleccions municipals més controvertides dels últims anys.

A causa de la negativa de les autoritats a registrar a la gran majoria de candidats opositors, detonant de multitudinàries protestes antigovernamentals. "Per descomptat que les protestes opositores van influir en els resultats electorals. Jo mateix vaig assistir a totes. Els comicis van ser un referèndum entre la veritat i la mentida. I va guanyar la veritat ", va comentar ahir Ievgueni Bunimovich, candidat a la Duma (assemblea legislativa) de Moscou pel partit liberal Iàbloko.

Rússia Unida va perdre 13 escons, segons ha informat la Comissió Electoral Central, encara que conserva la majoria a la Cambra, ja que va aconseguir 25 seients d'un total de 45.

El partit encapçalat pel president rus, Vladímir Putin, va intentar fer front al descontentament popular presentant a molts dels seus candidats com a independents, però l'estratègia no va fer efecte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats