Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els Mossos van seguir la pista d'un home de 40 anys que era amb els dos terroristes a Ripoll el matí dels atemptatsUn informe policial del març apunta que la figura és de "gran importància" per a la investigació


Un home canós de 40 anys i d'origen marroquí era amb Younes Abouyaqoub i Mohamed Hichami el matí del 17-A, segons va explicar una testimoni als Mossos d'Esquadra, tal com recull el sumari al qual ha tingut accés l'ACN. La testimoni, que era en una pastisseria de Ripoll esmorzant amb un amic, va veure els dos joves parlant amb aquest home al costat de la furgoneta llogada i apunta que possiblement va pujar amb ells al vehicle. En un informe que consta al sumari amb data del mes de març, els Mossos manifesten que aquesta figura és de "gran importància" per a la investigació i volen determinar si va col·laborar en els atemptats terroristes. Així, investiguen si aquest "home canós de 40 anys" és el mateix que un veí de l'imam va assegurar haver vist en diverses ocasions entrar al pis del Raval Sant Pere de Ripoll.

Un dels cosins dels germans Oukabir va declarar davant dels Mossos a finals de novembre que "ningú havia tornat a veure aquest senyor a Ripoll". Tot i això, la testimoni de la pastisseria explica en una declaració realitzada al febrer que en el darrer mes i mig l'havia vist en dues ocasions en un kebab de Ripoll i que anava sol.

En una primera declaració, el dia després dels atemptats, la testimoni va explicar que tots tres van pujar a la furgoneta de lloguer, si bé després en la segona i la tercera declaració va dir que no n'estava segura. Per la seva part, el cosí dels Oukabir explica que una altra persona que era al bar li va dir que havia vist com "l'home canós" sí que pujava a la furgoneta. Sigui com sigui, la testimoni explica que la furgoneta era com la que va aparèixer abandonada a Vic després dels atemptats a Barcelona. Sobre aquest home, la testimoni explica que feia uns mesos que no el veia pel poble però que sabia que feia uns 8 anys que treballava en una parada del mercat de Ripoll venent fruita.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats