Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els partits britànics creuen retrets per la responsabilitat de l'atemptatLondres augmenta la vigilància de 74 terroristes que han sortit de la presó


Els dos principals partits britànics es van creuar aquest diumenge retrets sobre les responsabilitats relacionades amb l'atemptat que va deixar dues víctimes mortals i tres ferits divendres passat a Londres. Usmar Khan, de 28 anys, havia sortit de presó després de complir la meitat d'una condemna de 16 anys per planejar atacs jihadistes quan va apunyalar a diverses persones durant una conferència sobre rehabilitació de reus organitzada per la Universitat de Cambridge.

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va culpar als governs laboristes previs a 2010 d'haver aprovat les lleis penitenciàries que permeten que presos condemnats per delictes greus surtin en llibertat "de manera automàtica" a meitat de la condemna i es va comprometre a endurir la legislació.

Johnson va anunciar que el Govern ha intensificat la vigilància sobre 74 condemnats per terrorisme que en els últims anys han quedat en llibertat i ha avançat que es revisarà de nou la seva situació penitenciària.

El líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, va esgrimir per part seva que les polítiques d'austeritat de l'última dècada i la privatització d'una part de sistema de presons ha erosionat la capacitat de les autoritats per controlar que es compleixen els requisits de la llibertat vigilada.

La Universitat de Cambridge ha confirmat avui que la dona que va morir en l'atac de divendres és una antiga estudiant de centre, la identitat de la qual encara no ha estat revelada. L'home que va perdre la vida és Jack Merritt, de 25 anys, coordinador del curs sobre reinserció de l'Institut de Criminologia d'aquesta universitat a què havia estat convidat Khan quan va iniciar el seu atac. Dels tres ferits en l'atemptat, un ha estat donat d'alta, mentre que dos continuen ingressats en "condició estable", han informat les autoritats sanitàries.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats