Lleida
8 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els Vint-i-set donen el seu suport polític a l'acord del "brexit"L'acord encara ha de ser aprovat en parlaments com Westminster, on no té els suports garantits, i en l'Eurocambra, a més de pels Estats membres del club comunitari a nivell de ministres.


Els líders dels Vint-i-set països que seguiran a la Unió Europea (UE) després de la sortida del Regne Unit van donar avui el seu suport polític a l'acord de la retirada britànica del club comunitari, un text que la Comissió Europea va instar a ratificar al Parlament de Londres, ja que és "l'únic pacte possible".

"Aquest és el millor acord possible. Convido als que han de ratificar aquest acord a la Cambra dels Comuns a prendre això en consideració. Aquest és el millor acord possible per al Regne Unit. Aquest és el millor acord possible per a Europa. Aquest és l'únic acord possible ", va declarar el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, a la roda de premsa després de la cimera d'aquest diumenge.

A la reunió, els líders van donar el seu suport polític tant al pacte sobre la retirada britànica de la UE com a la declaració política de la futura relació.

L'acord del "brexit" encara ha de ser aprovat en parlaments com Westminster, on no té els suports garantits, i en l'Eurocambra, a més de pels Estats membres del club comunitari a nivell de ministres.

Malgrat el suport polític dels dirigents dels Vint-i-set, Juncker va considerar que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, que tindrà lloc el proper 29 de març, "no dóna lloc a treure el xampany ni a aplaudiments".

"El 'brexit' és un moment trist per la Unió Europea i, vull dir-ho, per al Regne Unit també. El futur demostrarà això", ha destacat.

La cimera d'avui quedar en l'aire fins hores abans pels dubtes d'Espanya sobre l'acord del "brexit" que, segons Madrid, no donava garanties jurídiques suficients que aquest país tindria l'última paraula en qualsevol futur acord amb Gibraltar.

No obstant això, dissabte el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que Espanya votaria a favor de l'acord entre la UE i el Regne Unit després d'aconseguir un "triple blindatge històric" sobre el Penyal, que conté per escrit totes les garanties exigides per l'Executiu.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats