Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Espanya retorna al Marroc 116 immigrants que van saltar la tanca de Ceuta fent ús d'un acord bilateral del 1992Hi ha pocs precedents d'ús d'aquest tractat i fonts del govern espanyol ho atribueixen a la "bona sintonia" en matèria migratòria amb el país veí


Espanya ha ordenat l'expulsió administrativa dels 116 immigrants que dijous van entrar de manera il·legal a territori espanyol saltant la tanca de Ceuta. Ho van fer en una acció coordinada que va acabar amb set agents de la Guàrdia Civil ferits. Fonts del Ministeri de l'Interior han explicat a l'ACN que s'han retornat els immigrants al Marroc en virtut d'un acord bilateral entre els dos països vigent des del 1992 però que s'havia usat molt poques vegades.

El govern espanyol remarca que hi ha "bona sintonia" amb l'estratègia migratòria amb el país veí i que, per això, han acceptat readmetre totes les persones que havien saltat la tanca (excepte dos menors, que s'han quedat en territori espanyol tal com estableix la llei). Aquest acord estableix que qualsevol dels dos països es compromet a readmetre ciutadans de països tercers que hagin entrat de manera irregular al país. Segons aquestes fonts, només s'havia usat algun cop a la dècada dels 90 i el darrer precedent és del 2006.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats