Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


Estats Units en flames, amb un altre mort a Indianapolis i 345 detinguts a Nova YorkLa Policia carrega contra manifestants i periodistes i recupera per la força el control de Minneapolis, origen de les protestes


Desenes de ciutats d'Estats Units, de nord a sud i de l'Atlàntic al Pacífic, van ser escenari la nit de dissabte de violents disturbis en protesta per la mort de George Floyd, el cas més recent de violència policial contra afroamericans al país.

Tres persones van rebre trets i una d'elles va morir a Indianapolis. A Nova York, al menys 345 persones van ser detingudes i 33 policies van resultar ferits en les protestes que van arrencar al migdia amb caràcter pacífic però que es van tornar violentes amb el pas de les hores.

A Indianapolis, els trets que van acabar amb un mort van encertar almenys a tres persones. Les autoritats no han donat de moment més detalls de com va ser el tiroteig. Mentrestant, a Nova York, a més dels prop de 350 arrestats i els 33 agents ferits, un total de 47 vehicles policials van ser danyats pels manifestants, que van llançar ampolles d'aigua, contenidors d'escombraries i altres objectes sobre els automòbils, i van incendiar diversos d'ells. Dels 350 arrestos, al menys 100 van tenir lloc a Flatbush, on la policia va utilitzar gas pebre per intentar controlar els manifestants, que havien començat a llançar objectes a les forces de l'ordre.

D'altra banda, policies i militars van recuperar aquest dissabte el control de Minneapolis, l'origen de les protestes, amb fortes càrregues contra els que van desafiar el toc de queda i els periodistes que cobrien les protestes. Després de quatre nits de rebel·lió racial, els cossos de seguretat van complir rigorosament les indicacions del governador de Minnesota, el demòcrata Tom Walz, que havia promès respondre amb "força aclaparadora" a aquells que gosessin a quedar-se als carrers després de les 20 hores. La brutalitat policial, l'espurna que va encendre les protestes, va ser també la que les va aplacar, al menys de moment.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats