Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h


EUA enviarà tropes a l'Aràbia Saudita per la crisi del petroliLes autoritats saudites estan "a punt per actuar"


El cap del Pentàgon, Mark Esper, ha anunciat l'enviament d'un nombre indeterminat de tropes a l'Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units com a resposta al recent atac a les refineries saudites del que Washington i Riad culpen l'Iran, juntament amb les sancions econòmiques ja anunciades aquest divendres.

"El president ha aprovat l'enviament de forces nord-americanes que seran de naturalesa defensiva i se centraran principalment en la defensa aèria i de míssils", va dir en una roda de premsa Esper després d'una reunió a la Casa Blanca amb el president, Donald Trump. El titular del Pentàgon també va indicar que Washington "treballarà per accelerar el lliurament d'armament a l'Aràbia Saudita i la UEA per millorar la seva habilitat de defensar-se a si mateixos". "Creiem que per ara això serà suficient però això no vol dir que no pugui haver desplegaments addicionals de ser necessaris basats en la situació canviant", va afegir.

Esper també va citar a Trump per reiterar que "EUA no busca un conflicte amb l'Iran", encara que va advertir que" hi ha moltes altres opcions militars disponibles en cas de ser necessàries".

Per la seva banda, el ministre d'estat saudita d'Afers Estrangers, Adel al Yubeir, ha insistit aquest dissabte que el Govern del regne espera els resultats de la investigació sobre els atacs contra les seves refineries la passada setmana abans de prendre accions, tot i que està a punt per actuar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats