Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


EUA i Corea del Nord afronten una cimera històrica i impredictibleLa gran pregunta és si la considerada com "cimera del segle" es quedarà simplement en una foto i un propòsit de bones intencions.


Corea del Nord i els EUA van seguir avui amb les seves negociacions contrarellotge de cara a la primera cimera de la història d'aquests dos països, amb el repte d'arribar a un acord sobre la desnuclearització del règim de Pyongyang.

El desenllaç de la trobada de demà dimarts, que començarà a les 09.00 hora local (01.00 GMT) a l'hotel Capella de l'illa de Sentosa, és tot un misteri, tenint en compte la volatilitat del caràcter del president nord-americà, Donald Trump, i ho poc que se sap de la personalitat del líder nord-coreà, Kim Jong-un.

Trump i Kim es saludaran davant les càmeres i mantindran una trobada a soles de 45 minuts, únicament amb els seus traductors, abans que les respectives delegacions se'ls s'uneixin per a una reunió de treball i un dinar, segons ha confirmat avui la Casa Blanca.

La cimera només durarà un dia, ja que Trump té previst enlairar de tornada als Estats Units al voltant de les 19:00 hores (11.00 GMT).

A poques hores de la trobada, les delegacions dels dos països continuaven negociant a Singapur amb el propòsit d'aconseguir un acord substanciós al voltant d'un assumpte tan complex com l'abandonament per part de Corea del Nord del seu arsenal nuclear.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats