Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Guaidó arriba a l'aeroport de Caracas i és rebut per una multitudSobre el ap del Parlament pesava una amenaça de detenció per part del Govern de Nicolás Maduro.


El líder opositor veneçolà Juan Guaidó va tornar aquest dilluns a Caracas i va ser rebut per una multitud a l'aeroport i per representants de la comunitat internacional després d'una gira per diversos països de Sud-amèrica.

"Som aquí", va dir Guaidó a periodistes i va exclamar: "Seguim al carrer, seguim mobilitzats".

Sobre Guaidó, cap del Parlament, que al gener passat va anunciar assumir funcions de president encarregat, pesava una amenaça de detenció per part del Govern de Nicolás Maduro pel que ha demanat als veneçolans acudir a les mobilitzacions de carrer per donar-li suport.

A l'aeroport es van mobilitzar a més diplomàtics d'Espanya, França, Alemanya, Portugal, Xile, Argentina i altres països i per ells va ser escortat en arribar a l'aeroport internacional Simón Bolívar de Caracas.

"Sabem els riscos, tots sabem els riscos de fer política a Veneçuela", va dir Guaidó a periodistes i va saludar els diplomàtics presents i la multitud que cridava "sí es pot".

Minuts després va dir al seu compte de Twitter: "Ja en la nostra terra estimada! Veneçuela, acabem de passar migració i ens mobilitzarem a on està el nostre poble! #VamosJuntosALaCalle".

El cap del Parlament va arribar a l'aeroport al costat dels diputats Francisco Sucre i Sergio Vergara, tots dos del partit de Guaidó, Voluntat Popular (VP).

Guaidó, que va iniciar el passat 22 de febrer una gira per diversos països de Sud-amèrica va anunciar aquest diumenge que avui tornava a Veneçuela i va convocar a concentracions a tot el país per donar suport al seu retorn.

El líder de la Cambra va mantenir en secret la forma en que ens duria el país doncs enfronta la possibilitat de ser empresonat per haver burlat una prohibició de sortida del territori nacional que li va dictar la Justícia, que només reconeix a Nicolás Maduro com a mandatari, per la seva proclamació com a president interí.

Guaidó adverteix que Maduro, a qui considera un usurpador de la Presidència, "va a pretendre com mai reprimir-nos i desunirnos" pel que va cridar als ciutadans a mantenir-mobilitzats.

Fins al moment ni la Fiscalia, ni el Suprem, ni cap dels alts dirigents de l'anomenada revolució bolivariana s'ha pronunciat sobre el retorn de Guaidó, però el seu cercle més proper considera que és "real" l'amenaça de la detenció.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats