Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h


Johnson admet que un Brexit sense acord seria "un fracàs": "Tots en seríem responsables"El líder britànic insisteix que encara és possible pactar amb Brussel·les una sortida ordenada del Regne Unit abans del 31 d'octubre


El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha admès que un Brexit sense acord seria "un fracàs" dels governants. "Tots en seríem responsables", ha dit en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre irlandès, Leo Varadkar. El líder britànic ha assegurat que "encara és possible" tancar un acord amb el bloc europeu abans de la sortida prevista pel 31 d'octubre.

Tanmateix, tant Johnson com Varadkar han avançat que amb la reunió a Dublín d'aquest dilluns no esperen aconseguir un gran progrés en les negociacions del Brexit.

Està previst que la llei per evitar un Brexit sense acord obtingui aquest dilluns l'assentiment de la reina Isabel II. El text estableix que el primer ministre britànic, Boris Johnson, hagi de demanar una pròrroga per al Brexit fins al 31 de gener si no hi ha acord.

Johnson, partidari del Brexit el 31 d'octubre amb o sense acord, aposta, però, per forçar unes eleccions anticipades, una proposta que sotmetrà per segona vegada a votació dilluns i que l'oposició ja ha avisat que tornarà a bloquejar.

El parlament britànic quedarà suspès a partir de dimarts fins al 14 d'octubre

El parlament britànic quedarà suspès a partir de dimarts fins al 14 d'octubre, quan està previst que el primer ministre Boris Johnson faci el seu discurs inaugural de govern. En la darrera sessió parlamentària abans de la paralització, la cambra vota aquest dilluns per segona vegada la proposta de convocatòria d'eleccions del govern de Johnson, que ha perdut la majoria parlamentària per la seva insistència a marxar de la Unió Europea el 31 d'octubre amb acord o sense. Així, els diputats britànics no tindran una altra oportunitat per votar a favor d'uns comicis anticipats fins a meitats d'octubre. L'oposició es nega de moment a tornar a les urnes, si no entra en vigor la llei per evitar un Brexit sense acord.

El text estableix que el primer ministre britànic hagi de demanar una pròrroga per al Brexit fins al 31 de gener si no hi ha acord i està previst que obtingui aquest dilluns l'assentiment de la reina Isabel II, després de ser validat per Westminster.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats