Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h


Johnson, determinat a executar el Brexit el 31 d'octubreEnvia dues cartes a la UE, en una demanat una pròrroga i en l'altra rebutjant-la


El primer ministre britànic, Boris Johnson, està determinat a executar el Brexit el 31 d'octubre tot i no haver sotmès a votació el pacte signat amb Brussel·les i veure's obligat per llei a remetre la petició d'una pròrroga.

El procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), cada vegada més complicat i ple de viaranys, ha entrat en una fase decisiva en quedar tot just onze dies per a la ruptura de Londres del bloc europeu després de 40 anys de participació.

El cap del Govern conservador va donar dissabte marxa enrere a la planejada votació de l'acord assolit el passat dijous amb la UE després que prosperés una esmena que l'emplaçava a sol·licitar un retard del Brexit en cas que la legislació que ha d'implementar aquest text no quedés tramitada per al 31 d'octubre.

El temor dels que van donar suport aquesta iniciativa, introduïda pel diputat independent Oliver Letwin, residia en el risc d'una ruptura "dura" de la UE si per el 31 d'octubre no estava ratificada la llei sobre la sortida del país del club europeu.

En no sotmetre a votació l'acord negociat, va entrar automàticament en vigor l'anomenada Llei Benn, aprovada fa unes setmanes pels diputats i que exigia a Johnson sol·licitar el retard del Brexit si no tenia per ahir a la nit aprovat un pacte.

El primer ministre va remetre dissabte a la nit a la UE una carta sense signar demanant una pròrroga fins a finals de gener, i va enviar una segona signada precisant que no creia que fos beneficiós postergar el "divorci" britànic més enllà del 31 d'octubre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats