Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Johnson rebutja un altre referèndum escocès, mentre el laborisme no s'hi oposariaDiu que l'últim va ser un fet "únic en una generació"


El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va rebutjar aquest diumenge donar el seu vistiplau a un nou referèndum d'independència a Escòcia, mentre que el Partit Laborista, primer de l'oposició al Regne Unit, va suggerir que no ho intentaria "aturar".

La qüestió d'una nova consulta ha entrat en la campanya electoral britànica després que la ministra principal escocesa, la nacionalista Nicola Sturgeon, avancés aquesta setmana que sol·licitarà a Londres les competències per organitzar un plebiscit després de les eleccions generals del 12 de desembre.

El 2014, la permanència d'Escòcia al Regne Unit es va imposar amb el 55% dels vots en un referèndum que per al primer ministre britànic va ser "un esdeveniment únic en una generació". "No crec que la gent d'aquest país pensi que els referèndum siguin el millor per mantenir l'harmonia", ha considerat avui en una entrevista amb la cadena "Sky News" el mandatari conservador, preferit en les enquestes per a les pròximes generals.

Des de l'oposició, en canvi, la portaveu d'Empreses laborista, Rebecca Long-Bailey, va deixar la porta oberta a la possibilitat d'un segon plebiscit en cas que el seu partit arribi al poder. "Si després de les pròximes eleccions el Govern escocès determina que vol promulgar un altre referèndum, i tiren endavant tot el procés legislatiu dins del seu mateix Executiu, llavors nosaltres, com a Govern, no ens interposaríem en el seu camí", va afirmar Long-Bailey.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats