Lleida
8-22° C (sol)
97% 26 km/h


La Fiscalia italiana ordena el decomís provisional de l'Open Arms i el desembarcament immediat dels migrants a LampedusaSánchez envia un buc de l'armada espanyola a recollir els migrants de l'Open Arms


La fiscalia d'Agrigento (Sicília) ha ordenat el decomís provisional de l'Open Arms i el desembarcament immediat dels migrants que hi ha a bord. Segons informen mitjans italians, el fiscal Luigi Patronaggio ha pres la decisió després de fer una inspecció al vaixell de l'ONG acompanyat de dos metges: "La situació és explosiva, s'ha de restaurar la calma i assegurar que ningú prengui mal". 

L'Open Arms estava aturat davant la costa de Lampedusa a l'espera que un vaixell de l'armada espanyola el socorri d'aquí a tres dies –ha sortit aquesta tarda de Cadís–. L'ONG denuncia la deixadesa dels governs europeus després de 19 dies sense poder desembarcar a cap port, amb més d'un centenar de migrants a bord que havien estat rescatats al Mediterrani.

Sánchez envia un buc de l'armada espanyola a recollir els migrants de l'Open Arms

El govern espanyol ha decidit enviar un buc de l'armada espanyola - conegut amb el nom d'Audaz- a recollir els migrants de l'Open Arms que fa 19 dies que esperen una solució en aigües del Mediterrani. Segons informa la Moncloa, el buc sortirà aquesta tarda a les cinc de la base de Rota (Cadis) i està previst que trigui tres dies en arribar a les costes de l'illa italiana de Lampedusa, on hi ha el vaixell de l'ONG.

Un cop allà, recollirà i es farà càrrec de les persones acollides a l'Open Arms i també acompanyarà l'embarcació de l'ONG fins al port de Palma de Mallorca. Des del govern espanyol en funcions defensen que aquesta és la millor opció de les que han valorat perquè permetrà "resoldre aquesta mateixa setmana l'emergència humanitària" que es viu a l'Open Arms.

Les tasques per preparar el buc de l'armada han començat aquest matí per tal de tenir-lo a punt per donar assistència a la tripulació i a les persones que l'ONG va recollir del mar. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats