Lleida
2 / 12° C (pluja)
97% 26 km/h


La Generalitat demana 36 anys de presó per a l'exprofessor dels Maristes acusat de pederàstiaLa petició de pena del Govern és superior a la de la Fiscalia, que reclama 22 anys


La Generalitat demana 36 anys i 4 mesos de presó per a Joaquim Benítez, l'exprofessor de gimnàstica dels Maristes de Sants-Les Corts, acusat de pederàstia. El Govern, que actua com a acusació popular, ja ha presentat el seu escrit d'acusació, que ha avançat per 'El Periódico', i demanen més anys de presó per a Benítez que la Fiscalia. Fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han confirmat a l'ACN la petició de pena per quatre delictes d'abús sexual a menors. Les mateixes fonts indiquen que la Generalitat només acusa Benítez, que és autor confés dels fets, i que en l'escrit d'acusació no es fa cap menció a l'organització dels Maristes.

La petició de pena de la Generalitat per a Benítez és més elevada que la fa que la Fiscalia, de 22 anys de presó. El Govern qualifica els fets "d'extrema gravetat" i considera els quatre delictes contra menors per separats, ja que hi veuen un perfil de víctimes molt diferenciat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats