Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


La Generalitat reclama a Foment que li traspassi les competències si no resol la crisi entre el taxi i els VTCEl director general de Transports i Mobilitat es reunirà dimarts amb els taxistes però els demana que deixin de col·lapsar el centre de Barcelona


El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha reclamat al Ministeri de Foment que exerceixi de forma "valenta" les seves competències per resoldre la crisi entre el sector del taxi i les plataformes que operen amb llicència VTC, com Uber i Cabify, i que sinó les traspassi a la Generalitat, ja que és a Catalunya on s'està patint les conseqüències d'aquest conflicte. En declaracions a l'ACN, Padrosa s'ha posat a disposició del sector del taxi, amb qui s'ha emplaçat per dimarts que ve a abordar la suspensió del TSJC a la normativa que limita les VTC, però al mateix temps els ha exigit que deixin de col·lapsar el centre de Barcelona. En aquest sentit, ha avisat que "sota amenaça" és la "pitjor manera de posar-se a negociar, sense treure legitimitat al problema, que la tenen" i, per això, ha demanat als taxistes que d'aquí a dimarts abandonin les accions de protesta extremes.

"No pot ser que els ciutadans de Barcelona estiguin atrapats en una ratonera, a 38 graus, exercint el seu dret a vacances, al cap de setmana després d'una jornada laboral com poden haver treballar ells. El dret d'un acaba quan comença el dret de l'altre", ha sentenciat Padrosa, que ha traslladat al sector del taxi que des de l'administració de la Generalitat s'ha entès el seu missatge i ha reivindicat haver actuat "el més ràpid possible" convocant la trobada per dimarts.

El director general de Transports i Mobilitat ha afirmat que el Ministeri de Foment "no està actuant correctament" i ha lamentat que és qui té "la competència de fons". Per això, ha exigit que l'apliqui de forma "valenta" o bé la transfereixi "i ja aplicarem aquella convivència que nosaltres pensem que es necessària". "No pot ser que passin mesos, mesos i mesos i no facin res", s'ha exclamat.

Padrosa ha puntualitzat que on sí té competències la Generalitat és en la Llei del taxi i ha ofert al sector del taxi a debatre la modificació d'algun aspecte si consideren que hi ha algun punt que els pugui "ajudar a ser ´més flexible dins de la regulació estricte per poder competir en el mercat".

D'altra banda, Padrosa ha condemnat els episodis violents que es van viure aquest dimecres a Barcelona quan un grup de taxistes van agredir alguns conductors d'Uber i Cabify, inclús amb passatgers dins del vehicle. "Que ens posem al costat del sector del taxi no vol dir que no condemnem aquesta circumstància", ha assenyalat el director general de Transports i Mobilitat, que ha advertit que caos com aquests "perjudica la imatge" dels taxistes.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats