Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


La Policia de Nova Zelanda creu que Brenton Tarrant és l'únic responsable dels atacs armats en les dues mesquites de Christchurch.Eleven a 50 el nombre de víctimes de la matança


El nombre de víctimes de l'atac perpetrat divendres contra dues mesquites a la ciutat de Christchurch es va elevar de 49 a 50, ha informat avui el comissionat de la Policia neozelandesa, Michael Bush.

En una roda de premsa des de Wellington, Bush va precisar que una de les víctimes va ser trobada a la mesquita d'Al-Noor, que juntament amb la mesquita de Linwood van ser escenaris dels atacs que van deixar mig centenar de víctimes, de les quals 36 segueixen hospitalitzades.

Bush també va emfatitzar que es creu que l'australià Brenton Tarrant és l'únic responsable dels atacs armats en les dues mesquites de Christchurch.

"Fins a la data només una persona ha estat acusada en relació als atacs", encara que va insistir que de moment "res és concloent".

Pel que fa a les quatre persones que havien estat detinguts després dels atacs, Bush va detallar que una dona va ser posada en llibertat sense ser acusada de cap càrrec, mentre que un home ha estat acusat per delictes vinculats a possessió d'armes, tot i que "no creiem que estiguin vinculats a aquests atacs ".

També ha afegit que el jove que va ser detingut divendres i que compareixerà dilluns davant la justícia era "tangencial" als atacs.

Bush també va explicar que la Policia intenta identificar les víctimes perquè puguin ser enterrats el més aviat possible, en reconèixer la frustració entre els familiars que volen realitzar els funerals d'acord als seus costums.

Aquest cap de setmana la premsa va començar a revelar les identitats de les víctimes, la menor d'elles Mucad Ibrahim, de 3 anys d'edat, qui estava a la mesquita d'Al-Noor amb el seu pare i el seu germà gran Abdi al moment de l'atac amb armes semi-automàtiques.

També es compten entre les víctimes d'Al Noor a Sayyad Milne, de 14 anys d'edat, el pare, John Milne, el va descriure entre llàgrimes com "un petit soldat valent", a més de Naeem Rashid, qui es creu va morir a l'hospital després d'intentar treure-li l'arma a l'agressor a al Noor, així com el seu fill Talha, de 21.

Però Bush es va negar a parlar de les identitats a l'aclarir que "no compartirem informació fins que ells estiguin formalment identificats".

El dia abans, el presumpte autor dels atacs a les mesquita d'Al Noor i la de Linwood, a uns sis quilòmetres de la primera, va ser imputat per assassinat, tot i que s'esperen formular altres càrrecs abans de la seva compareixença davant el Tribunal Superior de Nova Zelanda el proper 5 d'abril.

Així mateix la primera ministra, Jacinda Ardern, es va reunir amb les víctimes i membres de la comunitat musulmana a Christchurch per expressar el seu suport i anunciar una reforma a la llei d'armes, en una jornada marcada per vigílies per les víctimes i expressions d'unió davant la islamofòbia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats