Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


La Policia torna a reprimir els manifestants a Hong KongMés de 20 protestants detinguts després dels nous enfrontaments


La Policia va tornar a reprimir els manifestants que van sortir de nou aquest diumenge als carrers de Hong Kong per protestar, en dos escenaris diferents, contra el Govern local i reclamar reformes democràtiques.

Al voltant de les 19.00 hora local (11.00 GMT) els manifestants es van dispersar pel seu propi peu després de llançar ous a la façana d'una comissària situada a la badia de Tseung Kwan O, escenari de la primera marxa, però amb prou feines uns minuts després els agents van començar a llançar gas lacrimògen als que s'havien reunit en algunes zones de l'illa de Hong Kong.

Precisament allà està situada l'Oficina d'Enllaç -òrgan oficial que representa Pequín- que les forces de seguretat van tractar de salvaguardar a qualsevol preu. Els manifestants van intentar arribar a l'Oficina, custodiada per enormes barricades, però es van quedar a uns 200 metres i molts van decidir fer mitja cua per evitar ser arrestats.

La zona que envolta el complex va ser escenari dels enfrontaments entre policies i activistes que diumenge passat va deixar 44 detinguts, als quals se sumen els més de vint que es van produir a la matinada de diumenge per "reunió il·legal" i "provocar aldarulls".

Aquest dissabte els manifestants van aconseguir un aliat més en la seva causa: els veïns de la classe treballadora de barris com Wong Tai Sin, que van sortir al carrer literalment en sabatilles per mostrar el seu suport als que protestaven i criticar l'ús del gas lacrimogen per part de els agents prop de casa seva.

Els manifestants demanen a l'Executiu local que retiri per complet el projecte de llei d'extradició -fins ara suspès-, dugui a terme una investigació independent sobre l'excessiu ús de la força per part de la Policia així com reformes democràtiques.

També demanen l'alliberament dels detinguts, especialment des que la Policia acusés formalment a 44 persones de revolta, delicte penat amb entre 5 i 10 anys de presó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats