Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


L'acusat pel crim de la Guàrdia Urbana diu que va encobrir el crim per "segrest emocional"Albert López diu que va ser un cas de "violència de gènere" amb un "resultat invers"


L'acusat pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, diu que l'altra acusada, Rosa Peral, va matar Pedro Rodríguez en un cas de "violència de gènere" amb un "resultat invers". Va arribar a aquesta conclusió després de veure que l'acusada tenia la "cara envermellida" i "una marca d'agafada bastant profusa" no recorda a quin costat. En el segon dia de la seva declaració López ha dit que va acceptar encobrir qui era la seva amant "no només per lleialtat, també per segrest emocional perquè m'ho va fer prometre per les seves filles", ha exposat. López ha rebutjat respondre les preguntes de la defensa de l'acusada per "cansament mental" i per accelerar el judici.

En el seu segon dia prestant declaració, Albert López ha tornat a negar que hagués tingut cap "disputa" amb la víctima, Pedro Rodríguez. A preguntes de l'acusació particular sí que ha reconegut que havia tingut "una conversa més o menys tensa" sobre Rosa Peral. Mesos abans dels fets, com que la víctima no es creia el que li deia López de Peral, aquest li va enviar captures de pantalla de les converses que mantenien els acusats. "Enfrontament amb Pedro, mai", ha insistit.

La nit de l'1 al 2 de maig del 2017, quan es va produir l'assassinat de Pedro Rodríguez, López defensa que l'acusada li va reconèixer que havia matat a la seva parella. Després va sopar mentre mirava una sèrie i va intentar adormir-se. Com que no podia dormir va anar a casa de Peral, on aquesta li va reconèixer "mentre divagava i canviava de tema" que havia matat la seva parella a cops o amb una arma.

A preguntes del jutge López ha explicat que no podia "descriure amb paraules" el que va sentir "emocionalment" quan va veure el cos sense vida de Pedro Rodríguez a dins el cotxe. Va ser una "pena maximitzada", ha afegit, perquè "ningú mata la persona que estima", ha reblat.

El dia després dels fets l'acusat ha reconegut que a petició de l'acusada va anar a comprar combustible pel cotxe de la víctima ja que tenia el dipòsit buit. López ha explicat que la "intenció" de Rosa Peral amb el vehicle on hi havia el cos de Pedro Rodríguez "era deixar-lo per allà en qualsevol lloc, fins i tot amb les claus, perquè algú se l'endugués i que s'ho mengés un altre".

Ha reiterat que no va denunciar els fets perquè volia tornar amb Rosa Peral i estava en una situació com si portés un "neoprè emocional".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats