Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


L'Agència Europea de Seguretat Aèria suspèn les operacions del Boeing 737 Max a Europa després de l'accident a EtiòpiaL'organisme afirma que la mesura és de "precaució" per "garantir la seguretat dels passatgers"


L'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) ha suspès totes les operacions del Boeing 737 Max a Europa, després que un avió amb aquest model s'estavellés a Etiòpia diumenge passat pocs minuts després d'enlairar-se. "Arran del tràgic accident del vol ET302 d'Ethiopian Airlines amb un Boeing 737 MAX 8, l'AESA està prenent totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels passatgers", resa un comunicat fet públic aquest dimarts per l'agència de la UE. La mesura, de "precaució", s'ha establert a través de la publicació d'una nova directiva, que suspen concretament totes les operacions dels avions Boeing Model 737-8 MAX i 737-9 MAX a Europa.

A més, l'EASA també ha publicat una directiva de seguretat que suspèn tots els vols comercials realitzats per operadors de tercers països cap a dins o fora de la UE dels mateixos models.

En tot cas, l'agència matisa que la investigació de l'accident a càrrec de les autoritats d'Etiòpia està en curs i que per tant és "massa aviat per treure conclusions sobre la causa de l'accident". Segons el comunicat, l'EASA ha ofert la seva ajuda per donar suport a la investigació.

Boeing defensa els seus models

Per la seva banda, Boeing assegura que la prioritat "número u" de l'empresa és "la seguretat". "Tenim plena confiança en la seguretat dels 737 MAX", afirma la companyia en un comunicat.

En el text, expressen, "entenen" que les agències reguladores i els clients "prenguin les decisions que consideren més adequades" i es presten a "col·laborar" amb ells per garantir que disposen de "tota la informació". 

Amb tot, Boeing argumenta que l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units no està obligant a prendre cap altra mesura ara per ara. A més, indiquen, "segons la informació disponible no tenim cap base per emetre noves guies per als operadors".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats