Lleida
18/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’ambaixada dels EUA alerta de l’increment de “delictes violents’’ a BarcelonaEl PP demana a Sánchez que enviï un reforç de guàrdies civils i policies davant “la crisi de seguretat”


L’ambaixada dels Estats Units va emetre una alerta de seguretat difosa a través dels diferents consolats en què comunicava l’increment de ‘’delictes violents’’ a la ciutat de Barcelona aquest estiu, i posa especial atenció als delictes que es donen a les zones més turístiques.

En un comunicat, el cos diplomàtic adverteix que les autoritats locals han comprovat un increment ‘’significant’’ en el nombre de ‘’petits furts planificats’’ que han inclòs ‘’violència’’, i posa d’exemple robatoris de joies, rellotges o bosses. El comunicat també alerta que alguns dels incidents han acabat amb ferits i posa en valor que les autoritats estan ‘’buscant abordar la situació’’. 

Per aquest motiu, l’ambaixada demana als ciutadans estar ‘’especialment atent’’.

A més a més, el grup del PP al Congrés ha presentat una iniciativa per demanar al govern espanyol que enviï un reforç de policies espanyols i guàrdies civils a Barcelona per “fer front a la crisi de seguretat” que el PP assegura que viu la ciutat comtal. Els populars volen que la proposició no de llei es debati al ple del Congrés i culpen l’alcaldessa, Ada Colau, d’haver “disparat” els índexs de criminalitat amb la seva gestió i de negar la situació.

Per altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar que presentarà “una proposta d’enduriment del Codi Penal en els propers mesos” per donar més eines als jutges perquè els lladres, “sobretot els multireincidents”, vagin a la presó. En una entrevista a la Cadena SER, Buch va dir que hi ha la sensació que els delinqüents “entren per una porta i surten per l’altra”, i cal “anar a la mare dels ous” per combatre aquesta situació “amb ingressos a presó”. 

 

“El top manta genera inseguretat a la ciutat”

 

El conseller també ha parlat del top manta, que considera que genera inseguretat perquè “si estic mirant la manta és més fàcil per un furtador”. Va explicar que el proper 5 de setembre ha convocat una reunió per impulsar el Pla Barcelona Ciutat Segura per abordar la seguretat “amb tots els agents”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats