Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


L'arquebisbat de Tarragona va informar el Vaticà sobre dos capellans perquè investigués presumptes casos de pederàstiaAsseguren que els processos van quedar arxivats per la Santa Seu


L'arquebisbat de Tarragona va enviar informacions al Vaticà sobre dos capellans perquè investigués presumptes casos de pederàstia, segons ha publicat TarragonaDigital i ha confirmat l'ACN. Els religiosos, que encara estarien en actiu, haurien estat denunciats per suposats abusos. Aleshores, en els dos casos, l'Arquebisbat va activar el protocol establert, en què s'atén la suposada víctima i amb un advocat es determina si hi ha delicte civil o no. També s'elabora un informe que s'envia al Vaticà, que és qui acaba dictaminant com es resol la qüestió. Segons l'arquebisbat, els dos processos van quedar arxivats per la Santa Seu.

L'arquebisbat no concreta els anys en què van passar aquests dos casos, tot i que s'assenyala que un cas va passar ja en el pontificat del papa Francesc, mentre que l'altre és "molt més antic", sense que s'hagi acabat de detallar la data dels fets.

Tot plegat surt a la llum després que s'hagi fet públic que l'antic rector de Constantí Pere Llagostera va abusar de nens durant dècades. Segons assegura la víctima que ha denunciat, Joan Maria Ramon, el mossèn va abusar d'"una desena de menors" des de finals dels seixanta fins a finals dels vuitanta. Per l'arquebisbat, les denúncies han sigut com "un gerro d'aigua freda" perquè, segons la seva versió, mai fins ara s'havia presentat cap denúncia ni indici contra aquest mossèn.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats