Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Audaç portarà a Espanya 15 immigrants dels més de cent rescatats de l'Open ArmsLa Moncloa no va voler fer referència a la multa dels 900.000 euros del vaixell de l'ONG espanyola "per no tenir permís"


Espanya va acollir a quinze immigrants dels més de cent rescatats pel vaixell Open Arms i desembarcats a l'illa de Lampedusa (Itàlia), i els portarà al vaixell de l'Armada Espanyola Audaç, que està previst que arribi avui per recollir-los i completar la missió encomanada pel Govern.

La quota de quinze migrants és la xifra fixada en el repartiment inicial fet per la Comissió Europea, en el qual també participen Alemanya, França, Luxemburg i Portugal, va explicar ahir la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo.

A més de conèixer-se el repartiment de les persones migrants, ahir el grup Unides Podem, juntament amb ERC i Compromís, van anunciar que sol·licitarà la compareixença de Calvo per parlar sobre la crisi de l'Open Arms. Petició que se suma a la feta dimecres per PP i Ciutadans perquè comparegui de manera urgent el president del Govern en funcions Pedro Sánchez perquè expliqui la gestió de l'Executiu davant els problemes de migració que esdevenen a la Mediterrània i l'Open Arms.

Els migrants, que han viscut 20 dies amuntegats a la coberta de l'Open Arms després de ser rescatats a la Mediterrània entre l'1 i el 10 d'agost, esperen el seu repartiment en un centre d'acollida de Lampedusa, encara que podrien ser traslladats a un altre a Sicília fins que es resolgui la seva distribució.

Calvo va considerar que el més útil i eficient és que el Audaç acabi la seva ruta, porti a la quota de migrants que correspongui i completi la "resposta humanitària que va iniciar el president del Govern, Pedro Sánchez, quan va enviar el vaixell". Va recalcar que, d'acord al que estableix el Ministeri de Defensa, es va entendre que era "molt més segur fer el trasllat per mar que per aire" i ha subratllat que Espanya té "una societat solidària" i prova d'això són els ajuntaments i comunitats que s'han ofert ajudar a aquestes persones. "Espanya va a recollir als migrants en el compliment més estricte dels acords assolits amb la Comissió Europea", va remarcar també la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, que va defensar l'enviament del vaixell Audaç. Segons Robles, és "la decisió correcta i des del punt de vista humanitari ha vingut ratificada per la posició claríssima de la Fiscalia italiana, que va entendre insostenible la situació".

Cap de les dues ministres han fet referència a l'advertència feta dimecres per l'Executiu sobre la possible multa de 900.000 euros a la qual podria enfrontar-se l'Open Arms per no tenir permís.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats