Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


L'autòpsia de Gabriel indica que va ser estrangulat el dia de la seva desaparicióOberta la capella ardent del nen, amb la presència de la presidenta de la Junta, Susana Díaz


L'autòpsia realitzada al cadàver de Gabriel Cruz ha revelat que va morir estrangulat el mateix dia de la seva desaparició, el passat 27 de febrer, han indicat a Efe fonts de la investigació.

La Guàrdia Civil va trobar ahir el cos de Gabriel al maleter del cotxe que conduïa Ana Julia Quezada, la parella del seu pare, que va ser detinguda a Vícar (Almeria), a uns 60 quilòmetres de Les Hortichuelas, el paratge on va desaparèixer el petit.

Avui s'ha practicat l'autòpsia al cadàver a l'Institut de Medicina Legal d'Almeria i ha conclòs que el nen va morir per estrangulació el mateix dia en què va ser vist per última vegada.

Es tracta d'una de les proves clau per als investigadors, que, si bé no descarten cap hipòtesi, creuen que la principal sospitosa va actuar sola.

També serà fonamental la declaració que presti la detinguda davant la Guàrdia Civil, així com la inspecció que s'està fent a la finca de Rodalquilar, a Níjar, en la qual es troba el pou en el qual suposadament Quezada va ocultar el cos de Gabriel fins que ahir el va treure i el va carregar en el seu maleter.

Oberta la capella ardent del petit Gabriel, després de vetllar-lo tot sol els seus pares

La capella ardent de Gabriel Cruz, instal·lada al Palau Provincial de la Diputació d'Almeria, ha obert aquesta tarda les seves portes perquè tot aquell que ho desitgi pugui acompanyar la família del petit, el cadàver va ser trobat ahir al maleter del vehicle de la parella del seu pare.

A les cinc de la tarda s'ha donat accés als ciutadans, si bé de forma prèvia els familiars han estat capaços de vetllar tot sol al menor, que va desaparèixer el passat 27 de febrer a Les Hortichuelas de Níjar (Almeria) i que presumptament va morir a mans de la núvia del seu pare, Ana Julia Quezada Creu, detinguda aquest diumenge.

Centenars de persones esperaven a la porta del Palau Provincial a l'espera de l'obertura de la capella ardent, situada al senyorial pati de llums de l'edifici principal de la Diputació d'Almeria, institució per a la qual treballava la mare del nen.

Entre aquells que presentaran el seu condol a la família es troben la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que té previst fer acte de presència sobre dos quarts de la tarda, i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que farà el mateix mitja hora després.

D'altra banda, la missa en memòria de Gabriel Creu Ramírez, serà oficiada pel bisbe d'Almeria, Adolfo González Montes, demà a les 10:30 hores a la catedral d'Almeria.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats