Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


Leopoldo López i la seva família ingressen com a "hostes" a l'ambaixada de XileLópez, que complia una pena de gairebé catorze anys de presó en règim d'arrest domiciliari, va ser alliberat aquest dimarts per militars amb un "indult presidencial" de Juan Guaidó


L'opositor veneçolà Leopoldo López i la seva família van ingressar aquest dimarts a l'ambaixada de Xile a Caracas en qualitat de "hostes", ha informat el canceller xilè, Roberto Ampuero.

"Lilian Tintori i la seva filla van ingressar com a hostes a la residència de la nostra missió diplomàtica a Caracas. Fa minuts es va sumar el seu cònjuge, Leopoldo López, que roman amb la seva família en aquest lloc", va assenyalar Ampuero al seu compte de la xarxa social Twitter .

López, que complia una pena de gairebé catorze anys de presó en règim d'arrest domiciliari, va ser alliberat aquest dimarts per militars amb un "indult presidencial" de Juan Guaidó, reconegut com a president encarregat de Veneçuela per més de cinquanta països.

El líder de Voluntat Popular es va lliurar a les autoritats veneçolanes el 2014, després que un tribunal de Caracas ordenés detenir per instigar a la violència com un dels convocants d'una manifestació que va acabar amb tres morts i desenes de ferits a sis dies abans.

Des de mitjans de 2017, almenys set veneçolans van ingressar a la residència de l'ambaixador xilè a Caracas com "hostes".

Cinc d'ells són magistrats designats per l'Assemblea Nacional per al Tribunal Suprem de Veneçuela que un parell de mesos després van arribar a Xile i van demanar asil polític.

El diputat opositor Freddy Guevara, militant del mateix partit que Leopoldo López, està refugiat a la legació xilena, on va arribar al novembre de 2017.

Joan Guaidó, qui es va autoproclamar president al gener passat, ha instat aquest dimarts a una rebel·lió civil i militar contra el Govern de Nicolás Maduro.

Guaidó va anunciar en un vídeo gravat a les rodalies de la base aèria de la Carlota, a la zona est de Caracas, que "la família militar" havia decidit unir-se al moviment que persegueix la sortida de Maduro del poder i la convocatòria a unes noves eleccions , "democràtiques i lliures".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats