Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'expresident del Brasil Lula da Silva surt de la presóL'antic mandatari, que portava més de 19 mesos entre reixes per corrupció i blanqueig de capitals, s'ha beneficiat d'una recent decisió del Suprem


L'expresident del Brasil Luis Inácio Lula da Silva ha sortit en llibertat de la presó de Curitiba. Un jutge ha autoritzat el seu alliberament després de la recent decisió del Suprem que estableix que els condemnats no comencin a complir la sentència fins que sigui ferma. Lula da Silva portava més de 19 mesos empresonat per corrupció i blanqueig de capitals pel cas 'Lava Jato', i va ser vetat per concórrer a les últimes eleccions al Brasil, guanyades per l'ultradretà Jair Bolsonaro.

A la sortida de la presó, els simpatitzants de Lula l'han victorejat amb càntics i crits de suport, molts d'ells amb gorres i camisetes vermelles del Partit dels Treballadors. El Suprem del Brasil va establir ahir dijous en una ajustada votació -6 vots a favor contra 5- que era "inconstitucional" que els condemnats en segona instància per delictes no de sang estiguessin en presó. Aquest era el cas de Lula da Silva i els seus advocats han iniciat ràpidament els tràmits per aconseguir la seva llibertat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats