Lleida
6/18° C (núvols)
97% 26 km/h


L'OTAN coincideix amb Trump en què ''podria contribuir més'' en la ''lluita contra el terrorisme internacional''També estan d'acord en què l'òrgan militar podria tenir un paper més rellevant per a l'estabilitat de l'Orient Mitjà


El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha coincidit aquest dimecres amb el president dels Estats Units, Donald Trump, en el fet que l'organisme militar internacional "podria contribuir més" en la "lluita contra el terrorisme internacional". Trump ha trucat aquesta tarda Stoltenberg, després d'una declaració institucional televisada en què ha anunciat que reclamaria que l'OTAN s'involucrés més en els esdeveniments de l'Orient Mitjà. Els dos líders també han estat d'acord en què l'òrgan militar podria tenir un paper més rellevant per a l'estabilitat de l'Orient Mitjà. Tot plegat després de l'escalada de tensió provocada per l'assassinat selectiu ordenat per Trump del número dos de l'Iran, el general Qasem Soleimani.

L'Iran ha respost a l'atac amb el llançament de 22 míssils a objectius nord-americans a l'Iraq que, segons Trump, no han causat cap baixa. Avui, el president dels Estats Units ha anunciat com a represàlia noves sancions econòmiques al règim iranià, però ha descartat una intervenció militar.

En el marc de la trucada, en què Trump ha reclamat a Stoltenberg, efectivament, un paper més actiu de l'OTAN en el conflicte, els dos líders han acordat estar en "contacte pròxim" per avaluar les evolucions de l'assumpte.

Finalment, des de l'OTAN es recorda que aquest organisme desenvolupa un paper "clau" en la lluita contra el terrorisme internacional a través de missions de formació a l'Iraq i l'Afganistan o com a membre de la Coalició Global per Derrotar l'Isis.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats