Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


L'ultradretà Jair Bolsonaro guanya les eleccions amb un 55% de vots i governarà Brasil fins el 2022Un capità de la reserva de l'Exèrcit que defensa la dictadura que va imperar entre 1964 i 1965 i que és conegut per opinions de tarannà racista, masclista i homofòbic


L'ultradretà Jair Bolsonaro va guanyar avui les eleccions presidencials al Brasil amb un 55,54% dels vots vàlids i succeirà al mandatari Michel Témer el proper 1 de gener per governar el país fins 2022.

D'acord als resultats oficials, quan s'ha escrutat el 94,44 del cens, Bolsonaro ja és president electe doncs el seu avantatge no pot ser retallada pel progressista Fernando Haddad, candidat del Partit dels Treballadors (PT), que va obtenir un 44 , 46% dels vots vàlids.

Bolsonaro, un capità de la reserva de l'Exèrcit que defensa la dictadura que va imperar entre 1964 i 1965 i és conegut per opinions de tarannà racista, masclista i homofòbic, va estar al capdavant de totes les enquestes d'opinió des de fa mesos.

Haddad va entrar en campanya el passat 11 de setembre, quan va ser anunciat com a substitut de Luiz Inácio Lula da Silva, fins a aquest moment candidat del PT però vetat per la justícia electoral per la seva condició de presidiari, condemnat a dotze anys per corrupció.

A la primera volta celebrada el passat dia 7, Bolsonaro va guanyar amb un 46% dels vots, i Haddad va quedar en el segon lloc, amb un 29%, entre un total de tretze candidats.

El passat 6 de setembre, enmig de la campanya per a la primera volta, Bolsonaro va ser apunyalat al mig d'un míting i va romandre hospitalitzat durant 23 dies.

Les ferides van obligar els metges a sotmetre a dues operacions i el van mantenir hospitalitzat durant 23 dies, el que va interrompre la seva campanya als carrers, que des de llavors es va limitar a les xarxes socials.

També a causa de la seva situació de salut, va desistir de participar en els quatre debats que l'haurien enfrontat a Haddad en televisió durant la campanya per a la segona volta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats