Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


May insisteix en el seu acord de "brexit" sense revelar si té un pla BReconeix que si l'acord és descartat, "s'hauran de prendre decisions" i s'acceleraran els preparatius per a una sortida dràstica de la UE.


La primera ministra britànica, Theresa May, ha insistit avui en les virtuts de l'acord de "brexit" negociat amb la Unió Europea (UE) i es va negar a revelar si té altres plans en cas que el Parlament ho rebutgi el 11 de desembre.

Mai va comparèixer gairebé tres hores davant la comissió d'enllaç de la Cambra dels Comuns, on va eludir respondre directament a la majoria de les preguntes dels diputats.

Qüestionada per els seus plans en cas que els Comuns rebutgin l'acord que proposa en la votació del dia 11, va sostenir que el Parlament ha de "oblidar-se de la resta d'opcions" i centrar-se en debatre la proposta plantejada.

Va reconèixer, però, que si l'acord, al qual s'oposen part dels conservadors i l'oposició, és descartat "s'hauran de prendre decisions" i s'acceleraran els preparatius per a una sortida dràstica de la UE.

Preguntada per si permetria que el Regne Unit sortís del bloc sense pacte, el que els partits i el món empresarial jutgen catastròfic, es va limitar a assenyalar que "el pertinent" és la decisió que es prendrà en dotze dies.

L'acord consensuat amb Brussel·les, que rebutgen tant partidaris com detractors del "brexit", fixa els termes de la sortida i el marc general de la futura relació bilateral, i en una controvertida clàusula de seguretat atorga un estatus especial a Irlanda del Nord.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats