Lleida
8 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


May, sobre Gibraltar: "El govern espanyol buscava repetidament canviar el text legal i no ho ha aconseguit"La primera ministra britànica defensa que l'acord pel Brexit "protegeix la integritat territorial" del Regne Unit i rebutja parlar de la "sobirania" del penyal


La primera ministra britànica, Theresa May, ha refermat aquest dilluns la seva posició sobre Gibraltar en les negociacions pel Brexit i ha assegurat que l'acord de sortida avalat diumenge pels 27 protegeix "la integritat territorial" del Regne Unit. "Hem treballat de manera constructiva amb els governs d'Espanya i Gibraltar", ha admès en una compareixença a la Cambra dels Comuns. Amb tot, May ha volgut "retre homenatge" al primer ministre gibraltareny, Fabián Picardo, "per la seva tasca" durant les negociacions i ha citat les seves paraules. "Com va dir ell aquest cap de setmana [...] el text legal de l'acord de sortida no s'ha modificat, això és el que el govern espanyol va intentar repetidament i no ho va aconseguir", ha dit May.

La primera ministra britànica ha recordat també que Picardo va dir que el Regne Unit no els havia "decebut". En aquest sentit, May ha remarcat que la sobirania de Gibraltar "no canviarà".

"El nostre missatge als gibraltarenys és clar: sempre estarem al vostre costat", ha dit l'endemà de la cimera extraordinària del Brexit celebrada a Brussel·les "orgullosa" que el penyal sigui britànic.

A més, May ha repetit que en les relacions futures entre la UE i el Regne Unit Londres negociarà "per tota la família britànica, incloent-hi Gibraltar".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats