Lleida
-3 / 9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Merkel no es presentarà a reelecció com a presidenta de la CDUHo ha anunciat avui la seva decisió davant la cúpula del partit, un dia després de les eleccions regionals de Hesse.


La cancellera alemanya, Angela Merkel, no es presentarà a la reelecció com a presidenta de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), segons diversos mitjans de comunicació que esmenten fonts del partit.

Merkel ha anunciat avui la seva decisió davant la cúpula del partit, un dia després de les eleccions regionals de Hesse, on els partits de la gran coalició van patir grans pèrdues, segons aquestes informacions.

Fins ara, Merkel havia sostingut que per a ella la direcció de la CDU i la cancelleria eren dos càrrecs que havia d'ocupar la mateixa persona, mentre el partit estigui al capdavant del Govern, i havia declarat la seva intenció de presentar-se a la reelecció al congrés de la agrupació al desembre.

Els sectors més conservadors de l'agrupació estaven descontents amb la intenció de Merkel de presentar-se a la reelecció, però fins ara no s'havien llançat candidatures en contra que tinguessin pes polític.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats