Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Més de 200.000 infants viuen en una situació de pobresa severa a CatalunyaLa meitat de víctimes d'abús sexual és menor d'edat, segons un informe de Save the Children


Save the Children ha presentat aquest dilluns l'informe 'Aquí, avui, encara', un anàlisi de la situació dels drets dels infants a Catalunya, i que vol servir de full de ruta en matèria d'infància per al futur Govern de Catalunya. L'informe constata que 1 de cada 4 nens i nenes viuen en una situació de pobresa, 1 de cada 2 víctimes d'abús sexual és menor d'edat i que l'any passat van arribar 1.489 menors estrangers no acompanyats (MENA) a Catalunya.

El nombre d'infants en situació de pobresa severa ha augmentat un 23% entre els anys 2013 i 2015, però ha millorat l'any 2016, que es situa en el 14%. Tot i això, l'any 2016, 203.864 infants vivien en una situació de pobresa severa a Catalunya. La responsable de polítiques d'infància de Save the Children, Emilie Rivas, ha remarcat que hi ha hagut un "agreujament" de la situació de pobresa en els infants i que en els últims anys hi ha hagut un "retrocés" en la inversió en infància.

Segons dades de l'informe de Save the Children, a Catalunya hi ha 348.600 infants que viuen sota el llindar de la pobresa. Això significa que una família de dos adults i dos infants viu amb menys de 1.760 euros al mes. L'organització afirma que aquesta renda "no és suficient" per cobrir totes les despeses familiars en habitatge, educació i salut.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats