Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


Més de 50 morts a Gaza en protestes pel trasllat de l'ambaixada dels EUAA més, 2.410 persones han hagut de ser ateses, més de la meitat d'elles per ferides de bala o metralla


Les protestes a Gaza i Cisjordània contra el trasllat de l'ambaixada dels EUA a Jerusalem en el dia en què Israel compleix 70 anys es van saldar avui amb 52 morts i més de 2.000 ferits, en una jornada en la qual unes 40.000 persones van participar en marxes cap a la divisòria a la Franja palestina.

Tot i que el president nord-americà, Donald Trump, assegura que el trasllat de la seva legació i el reconeixement de Jerusalem com a capital israeliana "servirà per avançar cap a la pau", la jornada d'inauguració de la legació ha estat sagnant, amb el major nombre de morts en un dia des de 2014.

Segons el Ministeri de Salut palestí, en les protestes han mort 52 persones, majoritàriament joves d'entre vint i trenta anys i almenys cinc d'ells adolescents: un de catorze anys, un altre de quinze-tres de setze.

A més, 2.410 persones han hagut de ser ateses, més de la meitat d'elles per ferides de bala o metralla, altres per cops i contusions (diverses d'elles de les llaunes que contenen els gasos lacrimògens) i la resta per asfíxia a causa del seu inhalació.

En Ramallah es van congregar més de tres mil persones, que van marxar cap al lloc de control militar israelià de Qalandia, on es van registrar disturbis amb 35 ferits i atesos per asfíxia, i també hi va haver manifestacions menors a Hebron, Nablus i Betlem.

"Anem a marxar cap a Jerusalem contra el trasllat de l'ambaixada nord-americana. Jerusalem és la capital dels palestins i tots estem units contra la decisió dels EUA", va dir a Efe Isam Baqer, participant de la marxa de Ramallah.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats