Lleida
4 - 13° C (sol)
97% 26 km/h


Mor Carmen Franco, la filla única del dictador, als 91 anysLa seva salut havia empitjorat els darrers dies i el dia de Nadal va rebre l'extremunció


La filla única del dictador Francisco Franco, Carmen Franco i Polo, ha mort aquest divendres als 91 anys al seu domicili de Madrid, segons ha confirmat el seu nét Luis Alfonso Borbón a través d'Instagram. Dijous la seva filla, Carmen Martínez-Bordiu, va confirmar en declaracions a TVE que el dia de Nadal va rebre l'extremunció perquè la seva salut havia empitjorat els darrers dies.

Nascuda a Oviedo el 1926, patia un càncer terminal que li van diagnosticar aquest estiu. Franco va néixer dos anys i mig després del casament dels seus pares, Maria del Carmen i Francisco Franco. Tot i que es deia Carmen, va ser coneguda per diversos àlies, com Nenuca, Carmelilla, Carmencita, Cotota i Morita. El seu pare l'adorava, i ella ha deixat constància de la seva bona relació al llibre de memòries 'Franco, mi padre', dels historiadors Stanley Payne i Jesús Palacios. A més, era la presidenta de la Fundació Nacional Francisco Franco.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats