Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


Mor l'expresident de Zimbabwe, Robert Mugabe, als 95 anysVa ser el primer mandatari del país després de la seva independència al 1980


L'expresident de Zimbabwe Robert Mugabe, el primer mandatari del país després de la seva independència, va morir ahir a l'edat de 95 anys, ha informat l'actual president zimbabuès, Emmerson Dambudzo Mnangagwa, al seu compte de Twitter.

"Amb gran tristesa, anunci de la mort del pare fundador i expresident de Zimbabwe, Robert Mugabe", ha assenyalat l'actual mandatari zimbabuès.

Mugabe "va ser una icona de l'alliberament, 1 panafricanista que va dedicar la seva vida a l'emancipació i l'empoderament del seu poble. La seva contribució a la història de la nostra nació i continent mai serà oblidada. Que la seva ànima descansi en pau eterna ", ha afegit Dambudzo Mnangagwa.

Mugabe va morir en un hospital de Singapur envoltat de la seva família i la seva dona, Grace.

L'expresident de Zimbabwe estava ingressat i rebia tractament mèdic a la ciutat asiàtica des de feia cinc mesos. Robert Mugabe va ostentar el poder a Zimbabwe durant 37 anys abans de ser enderrocat en un cop d'Estat al novembre de 2017.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats