Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


Moren 5 persones i una vintena desapareixen en un naufragi
Almenys cinc migrants morts i al voltant d'una vintena més han desaparegut a la Mediterrània en naufragar el bot pneumàtic amb el qual pretenien arribar a la costa d'Europa des de Líbia.

Segons ha informat un portaveu de la Guàrdia costanera líbia, altres 65 persones que navegaven sense rumb a bord de la mateixa embarcació van ser rescates per les patrulleres locals i traslladades al port de la ciutat de Khoms, situada a uns 50 quilòmetres a l'est de Trípoli.

El pot havia partit poc abans de l'alba d'una platja d'aquesta petita població i va començar a enviar senyals de socors quan es trobava a poc més de deu milles de la costa, va explicar el portaveu.

Els rescatats, la majoria d'ells procedents de Sudan, van ser traslladats a terra, on van rebre els primers auxilis abans de ser traslladats a centres de detenció a la zona, ha afegit la font sense oferir altres detalls.

Les costes de Líbia, país sumit en el caos i la guerra civil des que el 2011 l'OTAN contribuís a la victòria dels diversos grups rebels sobre la dictadura de Muammar al-Gaddafi, s'han convertit en el principal trampolí de l'emigració irregular a Europa des del nord d'Àfrica.

Segons xifres de l'Organització Internacional de la Migracions (OIM), organisme vinculat a l'ONU, més de 45.000 persones han aconseguit arribar a Europa de forma irregular a través de la Mediterrània en els primers vuit mesos de l'any, un 20 per cent menys que l' mateix període de 2018.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats