Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Netanyahu pren possessió acusat de corrupció i posa fi al bloqueig israelià
Benjamin Netanyahu va prendre possessió diumenge com a primer ministre d'un Govern unitari israelià, lloc en el que s'alternarà amb el centrista Benny Gantz, en el que serà el seu cinquè mandat (el quart consecutiu), que assumeix acusat de corrupció i a una setmana d'acudir a judici.

L'Executiu, amb caràcter d'emergència pel coronavirus i amb el major nombre de ministres (34) de la història del país, va treure del bloqueig a Israel, que ha necessitat de tres eleccions en menys d'un any i una pandèmia per tenir Govern.

Un Govern que iniciarà "un procés històric" amb l'annexió de part del territori palestí de Cisjordània, segons va anunciar Netanyahu, tot i les advertències de la comunitat internacional. "Acostarà la pau perquè la pau està basada en la veritat", va defensar Netanyahu davant els retrets dels membres de la Llista Unida Àrab (la tercera força de Parlament israelià). Per primera vegada en una dècada, un Executiu israelià contempla un nom diferent al de Netanyahu per a la direcció de Govern, que està previst que en any i mig passi a Gantz, el 17 de novembre de 2021. Netanyahu i Gantz van jurar diumenge el seu càrrec com a primer ministre i primer ministre altern respectivament, el que permetrà al polític centrista, que mentrestant ocuparà la cartera de Defensa, assumir directament la direcció del Govern en 18 mesos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats