Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Nit de caos a Hong Kong després de la prohibició de màscaresLam urgeix als ciutadans a rebutjar la violència


Estacions de metro tancades, comerços i bancs de propietat xinesa destrossats i enfrontaments amb la policia són el resultat de la caòtica nit-matinada que va viure aquest dissabte Hong Kong, ara pràcticament paralitzada després de les protestes contra la llei que prohibeix l'ús de màscares en manifestacions i que va ser desafiada pels manifestants.

Més d'un miler de persones van desafiar amb les seves màscares la decisió de la Cap de l'Executiu, Carrie Lam, d'invocar una ordenança de l'època britànica per aprovar la seva llei, que segons ella busca identificar més fàcilment als manifestants violents per sufocar les protestes que se succeeixen a la ciutat des de fa quatre mesos. Però res més lluny de la realitat: aquest dissabte la ciutat es va despertar amb el tancament generalitzat d'estacions de metro, botigues i bancs després d'una nit marcada pel vandalisme i la violència a tota l'urbs.

Molts manifestants van respondre a la controvertida legislació aprovada divendres portant màscares -prohibides des de la mitjanit- i corejant consignes, però els més radicals van optar per vandalizar mobiliari urbà, encendre fogueres, llançar còctels Molotov i, en alguns casos, cremar banderes de la Xina. Va destacar un incident ocorregut al barri de Tuen Mun, on un grup de manifestants va atacar un policia fora de servei que es trobava al seu vehicle. L'agent va respondre amb un xut que va aconseguir a un adolescent de 14 anys en una cuixa.

Mentrestant, la Cap de l'Executiu local, Carrie Lam, ha comparegut avui solemne en un vídeo de cinc minuts per carregar contra els "actes extrems, impactants i indignants" dels manifestants més violents i per urgir als de Hong Kong a que els condemnin i es distancien d'ells.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats