Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Nit de protestes violentes als EUA amb disturbis a Portland i 45 arrestats a SeattleL'anunci de Trump de l'enviament d'agents federals revifa la tensió


Estats Units va viure aquest dissabte una nova nit de disturbis i protestes contra la brutalitat policial, especialment a Seattle (Washington) i Portland (Oregon), avivades per la decisió del president Donald Trump d'enviar agents federals per frenar la violència a algunes ciutats.

En ambdues ciutats de la costa oest dels EUA, les autoritats van alertar de "disturbis" i un greu risc per a la propietat pública després dels xocs violents entre manifestants i les forces policials. El compte de Twitter de la policia de Seattle va indicar la passada matinada que havia realitzat "45 arrestos en connexió amb els disturbis" i va afegir que "21 policies havien patit ferides per maons, pedres i explosius, la majoria d'ells van poder retornar al seu treball".

Les protestes es van intensificar aquest dissabte després que el governador de l'estat, el demòcrata Jay Inslee, anunciés que ja havien arribat a la ciutat agents federals enviats pel president Trump. Inslee va dir que Trump "busca confrontació" i va instar a mantenir les protestes de manera "pacífica". Seattle, a l'igual que Portland, és escenari des de fa dos mesos de manifestacions contínues, que en alguns casos han desembocat en xocs amb la policia, després de la mort de George Floyd asfixiat sota custòdia policial a finals de maig a Minneapolis (Minnesota).

A Portland, els manifestants van trencar el setge policial al voltant de la cort federal al centre de la ciutat, el que va obligar a respondre per part dels agents policials. Trump va anunciar aquesta setmana que enviarà centenars d'agents federals a diverses ciutats per contenir la violència, la majoria governades per l'oposició demòcrata, cosa que ha estat criticat com un "truc polític" i una maniobra de distracció de la seva fallida gestió del coronavirus.

Les autoritats locals, però, han carregat contra la decisió de Trump a l'assegurar que l'arribada d'agents federals només contribueix a tensar encara més la situació, com va fer Jenny Durkan, alcaldessa de Seattle.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats