Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Open Arms demana a Espanya asil per 31 menors rescatatsMarc Reig ha demanat a l'ambaixada a Malta que tramiti el procediment


El capità del vaixell espanyol Open Arms, Marc Reig, sol·licito ahir a l'ambaixada espanyola a Malta que doni asil als 31 menors rescatats en alta mar i designi un port per al seu trasllat.

Reig ha demanat a l'ambaixada que tramiti el procediment d'asil de manera urgent, "donada la situació d'incertesa en què es troba el vaixell Open Arms, que roman 'sine die' en aigües internacionals". El capità ha assegurat en el seu escrit dirigit a l'ambaixada, que els 31 menors "compleixen les condicions per ser reconeguts com a refugiats" i ha indicat que aquesta situació ja es va posar en coneixement del Tribunal de Menors i de la Procuradoria de Menors de Palerm sense obtenir resposta.

En la sol·licitud ha demanat que l'Ambaixada traslladi al Govern aquesta situació perquè admeti la seva competència com a estat de pavelló del vaixell i "en atenció a les especials circumstàncies que concorren en el cas, ordeni a l'autoritat corresponent que organitzi la seva tramitació urgent, inclòs el trasllat dels menors "al lloc habilitat per a això.

Ahir, el professor de dret marítim de la Universitat Politècnica de Catalunya i coordinador legal de l'ONG Open Arms, Jaime Rodrigo de Larrucea, va avançar a Efe la intenció del vaixell de demanar asil per als menors rescatats. "Remenem demanar el dret d'asil a l'ambaixada espanyola a Malta oa Itàlia per als menors", va explicar l'expert.

 

OCEAN VIKING

 

D'altra banda, el Ocean Viking va rescatar ahir a la tarda 105 persones a la Mediterrània central, en aigües internacionals molt a prop de Líbia. D'aquesta manera, al Vaixell de les ONG SOS Mediterranee i MSF ja hi ha 356 persones Després d'haver fet 4 rescats en els últims quatre dies. "Minuts després què es distribuïssin les armilles salvavides ha esclatat un tub de goma a la fràgil embarcació que ha provocat que la gent caigués a l'aigua", deien als tuits.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats