Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h


PP, Cs i Vox se sumen al PSOE per 'salvar' Espanya GlobalEviten que Borrell hagi de donar explicacions


El Congrés va rebutjar ahir que comparegui el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, per un informe sobre Catalunya realitzat per Espanya Global gràcies a les posicions en contra del PSOE, PP, Ciutadans i Vox.

La petició -formulada pels grups Mixt i d'ERC- demanava explicacions sobre presumptes asseveracions contra el govern català i l'independentisme, i durant el debat de la mateixa manifestar el seu suport al fet que s'efectués la compareixença Unides Podem, ERC, Junts per Catalunya i PNB.

Tot i que la votació no es va produir, els grups parlamentaris han definit les seves posicions.

Una altra banda, la portaveu d'JxCat, Laura Borràs, va defensar la petició de compareixença perquè el dossier fet per Espanya Global -a càrrec de la secretària d'Estat Irene Lozano- està ple de "mentides" i demostren que Borrell "no té fre a l'hora de falsejar els papers quan es tracta de parlar de Catalunya ".

La portaveu d'Unides Podem, Aina Vidal, ha avançat que el seu grup votarà a favor de les explicacions del ministre d'Afers Exteriors en funcions i ha qualificat l'informe com "ridícul, hooligan i esbiaixat"; així mateix, ha considerat que "falta a la veritat" i que demostra que el Govern posa a "els seus propis Quim Torra" al capdavant de la política exterior.

 

LITERATURA

 

Per la seva banda, el portaveu del PSOE, José Zaragoza, ha rebutjat la compareixença de Borrell i ha qüestionat que "ningú" hagi citat "textualment el document" sinó que van repetir "la seva literatura", perquè "a alguns els interessa que el problema continuï viu "per" rèdits electorals".

Saragossa va considerar "un error" la petició de compareixença perquè el seu debat "no produeix res que solucioni" el conflicte a Catalunya, sinó una "dinàmica en la qual s'abusa de la fe i no s'usa la raó".

En tant va qualificar el dossier com un "document diàfan que explica amb racionalitat i senzillesa".

També PP, Ciutadans i Vox van descartar donar suport a la compareixença pel que els seus futurs vots en contra, al costat dels del PSOE, faran que la petició no prosperi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats