Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


Putin signa la llei que modifica la Constitució i li permet romandre en el poderEls russos han de donar-hi el seu vistiplau en un plebiscit el 22 d'abril


El president de Rússia, Vladímir Putin, va signar aquest dissabte la llei sobre les esmenes constitucionals que li permeten postular altres dues vegades a la reelecció i romandre el front de l'Kremlin fins 2036, segons el document publicat a el portal d'informació legal de la Presidència.

El mandatari va estampar la seva signatura a la llei després que el Parlament conclogués avui tot el tràmit necessari per adoptar les esmenes, per al que només s'ha requerit una setmana.

Putin, que porta 20 anys al poder, ha d'enviar ara la llei a el Tribunal Constitucional, que s'ha de pronunciar en un termini de set dies a partir de la recepció.

El mandatari rus ha promès que els canvis constitucionals només entraran en vigor si el màxim tribunal dóna el seu vistiplau i si els aproven els russos en un plebiscit previst per al pròxim 22 d'abril.

Les modificacions, a més de nombrosos canvis sobre assumptes socials, com la indexació anual de les pensions i el suport a les famílies nombroses, inclouen en el text de la Constitució la figura de Déu, el matrimoni com la unió d'un home i una dona o la prohibició de cedir territoris a altres països.

Però, per l'oposició extraparlamentària, totes aquestes modificacions no són més que embolcall enganyosa de el veritable objectiu de la reforma: aplanar el camí perquè Putin es perpetuï en el poder.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats