Lleida
2/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Salvini amenaça amb "confiscar" l'Open Arms



El ministre de l'Interior d'Itàlia acusa l'ONG catalana de "provocació política"


El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha amenaçat l'ONG catalana Open Arms amb "confiscar" el seu vaixell humanitari si entra en aigües italianes.

L'embarcació espera poder desembarcar en un port segur els 121 migrants que va rescatar aquesta setmana i espera una confirmació prop de l'illa italiana de Lampedusa, després de la negativa tant d'Itàlia com de Malta. Pel que respecta als migrants, la seva situació cada vegada és més crítica després de sis dies sense poder desembarcar. A més, Óscar Camps, fundador d'Open Arms va afirmar que "No anem a desembarcar en cap port espanyol".

En un missatge a Twitter, Salvini ha considerat que en els sis dies que fa que navega, l'Open Arms "tenia temps de sobres d'arribar a Espanya" on "alguns alcaldes es van mostrar a favor d'acollir-los". Per al líder de la Lliga Nord, el fet de romandre prop d'aigües italianes és "una provocació política".

El Consell Europeu per als Refugiats i Exiliats i EuroMed Rights denuncien que la criminalització de les ONG de rescat a la Mediterrània és un intent de "reprimir la societat civil".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats