Lleida
5/16° C (pluja)
97% 26 km/h


Salvini endureix la llei antiimmigració i multarà a les ONG que fan rescatsEls ciutadans surten als carrers per protestar davant la nova llei del ministre de l'Interior italià


El Senat italià ha aprovat una ampliació del decret de seguretat que atorga més poder al ministre de l'Interior, Matteo Salvini, per prohibir l'entrada a port als vaixells de les ONG que salven vides a la Mediterrània, per detenir els capitans i per imposar multes milionàries.

La sanció econòmica màxima, per exemple, que fins ara era de 50.000 euros, augmenta fins al milió d'euros. El decret, a més, augmenta els diners destinats a la lluita contra les màfies que trafiquen amb persones.

La votació ha estat una prova de foc per a la coalició de govern que integren la Lliga i el Moviment 5 Estrelles, de fet, alguns senadors de la formació liderada per Luigi di Maio van votar contra l'ampliació del decret, que es convertirà en llei després de que el Parlament ja l'havia aprovat.

El nou decret, encara que Salvini no fa esment, endureix la situació de vaixells com l'Open Arms, que fa dies que espera -en aigües internacionals- poder desembarcar 121 migrants rescatats de dos naufragis entre dijous i divendres passat.

L'ONG catalana espera poder atracar al port de Lampedusa, a Sicília, però quatre dies després, ni el govern italià ni cap altre no li han ofert cap port segur.

D'altra banda, segons va afirmar el diari atles agència, centenars de ciutadans es van concentrar davant del senat italià, a Roma, per protestar contra l'última llei aprovada per Salvini, per la qual aquells vaixells que siguin sospitosos de rescatar immigrants o afavorir la seva entrada clandestina al país podran ser multats amb fins a un milió d'euros.

La mesura indica que Salvini pot limitar i prohibir l'entrada, el trànsit i les parades de vaixells que afavoreixin la immigració clandestina en aigües italianes.

Per la seva banda el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha afirmat que "no pot ser" que Espanya sigui l'únic port segur de la Mediterrània ni l'únic país que estigui assumint les tasques de salvament d'immigrants.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats