Lleida
13-30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Sturgeon y Corbyn reclamen eleccions al Regne Unit després de la dimissió de MayLa primera ministra escocesa insisteix en la necessitat d'un nou referèndum sobre el Brexit i la independència


La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha reclamat la convocatòria d'eleccions generals al Regne Unit després de l'anunci de la dimissió de la primera ministra i líder conservadora Theresa May. Afegint-se així a la crida del partit laborista, Sturgeon ha criticat que "un altre 'tory' es pugui instal·lar al 10 de Downing Street sense unes eleccions generals".

La sortida de May "no resoldrà l'embolic del Brexit", i l'única opció és "retornar la qüestió als ciutadans", ha dit, en referència a un nou referèndum sobre la relació amb la UE. A més, Sturgeon ha dit que la possibilitat que hi hagi un nou primer ministre britànic de la línia dura del partit conservador "fa més important" que mai reclamar també un referèndum sobre la independència d'Escòcia.

Sturgeon ha agraït a Theresa May la seva feina, tot i admetre les seves "profundes discrepàncies", sobretot sobre el Brexit i la seva "manca de respecte", ha dit, "pels interessos d'Escòcia". "Tot i això, el lideratge és dur, especialment en els temps que corren, i es mereix que li agraïm el seu servei", ha dit Sturgeon. 

En una sèrie de piulades, la líder escocesa també ha carregat contra la possibilitat que l'exministre d'Exteriors Boris Johnson sigui el relleu de May. "Quin hipòcrita", ha piulat, en resposta a una piulada de Johnson agraint la tasca de May dins de Downing Street. "Que Boris Johnson com a primer ministre sigui una proposta seriosa és una prova més que el 'tories' han perdut el nord. Res, a banda del Brexit, ha destrossat més la reputació internacional del Regne Unit en els últims tres anys que el seu mandat ridícul com a ministre d'Exteriors", ha assegurat. 

Corbyn reclama eleccions al Regne Unit després de la dimissió de May

 El líder de l'oposició i cap dels laboristes al Regne Unit, Jeremy Corbyn, ha celebrat aquest divendres la dimissió de Theresa May i ha reclamat la convocatòria "immediata" d'eleccions. "L'últim que necessita el país són setmanes de més lluites internes dels conservadors i un primer ministre no elegit", ha assegurat el cap de files dels laboristes. Corbyn ha destacat que "el parlament està bloquejat" i ha insistit que els 'tories' han "fracassat profundament" amb el Brexit i "no ofereixen solucions". "Qui esdevingui nou líder conservador ha de permetre a la gent decidir el futur del nostre país en unes eleccions generals immediates", ha dit Corbyn.

El cap de l'oposició ha destacat que la decisió de May de plegar "és correcta" però ha lamentat que arribi tard. "Ara ha acceptat el que el país ja sabia des de fa mesos: que no pot governar, ni pot, tampoc, el seu partit dividit i en desintegració", ha etzibat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats