Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Trump amenaça la Xina amb "represàlies econòmiques"El país asiàtic va rebutjar la pujada d'aranzels anunciada per EUA


Xina va rebutjar ahir la pujada d'aranzels anunciada pel president dels Estats Units, Donald Trump, i va anunciar que "hi haurà represàlies" per "defensar els seus interessos", encara que no va especificar en què consistiran.

"Rebutgem aquesta mesura que trenca amb el compromís assolit pels líders dels dos països en la passada cimera del G-20 celebrada a Osaka. Si EUA posa en marxa aquests aranzels, Xina haurà de prendre les contramesures necessàries per salvaguardar els seus interessos legítims. EUA haurà d'assumir les conseqüències ", va dir ahir el Ministeri de Comerç en un comunicat. Secundant aquest missatge, la portaveu del Ministeri d'Exteriors xinès Hua Chunying va acusar els Estats Units de "fer xantatge" i "intimidar" amb aquesta mesura, al que va afegir que "la Xina no negociarà sota pressions" i que cal "respecte mutu" per que les negociacions vagin a bon port. "Demanem a EUA que sigui responsable, que demostrin que són un soci fiable ", ha afegit.

 

EUA surt del tractat INF amb Rússia sobre el control de míssils

El Govern dels EUA va abandonar ahir el tractat per a l'eliminació de míssils nuclears de mig i curt abast (INF) que va signar amb Rússia durant la Guerra Freda i va convidar a la Xina a formar part d ' "una nova era del control d'armes" que inclogui a altres nacions amb potents forces militars. El secretari d'Estat, Mike Pompeo, va anunciar en un comunicat la retirada oficial dels EUA del tractat després que, fa sis mesos, denunciés l'acord davant la negativa de Moscou de destruir un míssil de creuer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats