Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Trump cancel·la la reunió amb Putin a l'Argentina



En resposta a les detencions de vaixells ucraïnesos per part de Moscou al mar Negre.


El president nord-americà, Donald Trump, va cancel·lar avui la reunió amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a la Cimera del G-20 a l'Argentina, que estava prevista per aquest cap de setmana, en resposta a les detencions de vaixells ucraïnesos per part de Moscou al mar Negre.

"Donat el fet que els vaixells i els mariners no han estat retornats a Ucraïna per Rússia, he decidit que el millor per a totes les parts és que cancel·li la reunió prevista a l'Argentina amb el president Vladímir Putin", va escriure Trump en el seu compte de Twitter des de l'avió presidencial en què es dirigeix a Buenos Aires.

Trump va afirmar que no mantindrà una reunió bilateral amb Putin minuts després de dir davant la premsa a la Casa Blanca que "probablement" sí que es trobaria amb el seu homòleg rus.

El mandatari nord-americà va dir als periodistes que aquest és "un molt bon moment" per reunir-se amb Putin, encara que va advertir que anava a ser informat en detall sobre la polèmica entre Kíev i Moscou durant el seu viatge a l'Argentina i que això determinaria la seva decisió final.

El Kremlin va anunciar ahir que Putin i Trump s'anaven a trobar l'1 de desembre a Buenos Aires per tractar temes com la lluita contra el terrorisme i el desarmament nuclear.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats