Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Trump condemna el "supremacisme blanc" però defensa les armesAlgunes celebritats ho consideren "part del problema" i ell culpa la premsa


El president nord-americà, Trump, va condemnar ahir "el fanatisme i el supremacisme blanc" i va instar a aplicar la "pena de mort" als autors de tirotejos massius, després de les massacres d'aquest cap de setmana a El Paso (Texas) i Dayton ( Ohio).

Les autoritats del Pas confirmaven que el saldo mortal del tiroteig de dissabte en un centre comercial de la ciutat ascendia a 22, després de la mort de dos dels ferits que havien estat traslladats a hospitals. Almenys set dels 22 morts en aquesta matança són de nacionalitat mexicana.

Nombrosos artistes i celebritats van criticar al president dels EUA, per la seva resposta als dos tirotejos indiscriminats que el cap de setmana van deixar 29 víctimes mortals a Texas i Ohio, que atribueixen al seu discurs divisiu. "Quan condemnem el verí racista que surt de la boca del president i assenyalem la intolerància de les seves polítiques, no es tracta d'una qüestió acadèmica, no és un joc polític, es tracta de vida i mort", va afirmar el cantant i compositor John Legend en un missatge al seu compte Twitter. "El president inspira els assassins de manera regular", va afegir el músic. "Ell és part del problema". En resposta a una piulada de Trump segons el qual les autoritats seguien procurant més informació sobre els atacs, la cantant i actriu Cardi B sosté que "Ja tenim prou informació!".

D'altra banda el president Donald Trump va culpar ahir als mitjans per "la ira i la fúria que s'han anat acumulant per molts anys" al país, dos dies després que un presumpte supremacista blanc matés 20 persones a Texas i un altre tiroteig deixés 9 morts més a Ohio. Trump va afirmar que "republicans i demòcrates han d'unir i aprovar estrictes controls d'antecedents" de les persones que compren armes de foc, i va afegir que "potser això podria enllaçar-se amb la reforma de les lleis d'immigració que necessitem".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats