Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Trump davant la cimera de l'OTAN: "Alemanya és una presonera de Rússia"El president dels EUA proposa que els països membres elevin la despesa militar fins al 4% dels seus respectius PIB


El president dels Estats Units, Donald Trump, de visita a Brussel·les per participar en la cimera de l'OTAN, no va arribar amb un missatge conciliador. En les seves primeres paraules, el mandatari va assegurar que "Alemanya és una presonera de Rússia" i es va queixar que, malgrat que els seus esforços havien portat a altres aliats a contribuir més amb l'aliança, seguien sense ser suficients per compensar la càrrega dels contribuents nord-americans.

"Alemanya està totalment controlada per Rússia", va declarar el mandatari a l'inici d'una reunió bilateral amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, prèvia a la cimera de caps d'Estat i de Govern de l'Aliança.

El nord-americà va criticar que Alemanya destini una mica més de l'1% del PIB a la despesa militar, mentre que els Estats Units va aportar el 2017 el 3,57%, segons l'Aliança. La cancellera alemanya, Angela Merkel, va esquivar la confrontació.

A més, Trump va proposar que els països membres elevin la despesa militar fins al 4% dels seus respectius PIB, enfront del 2% acordat en la cimera de Gal·les de 2014.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats