Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Trump ofereix "garanties de seguretat" a Kim Jong-un davant del "compromís ferm" d'una "completa desnuclearització"L'acord entre el líder nord-coreà i el president dels EUA parla d'unir esforços per promoure una "pau duradora i estable" a la zona


L'acord entre els Estats Units i Corea del Nord inclou el compromís del règim de Kim Jon-un de "treballar per la completa desnuclearització de la península de Corea", en base a la Declaració de Pammunjom signada amb Seül el passat mes d'abril. Segons el text, Kim Jong-un té un "compromís ferm" per la desnuclearització i el president dels EUA, Donald Trump, li ha ofert "garanties de seguretat". El text, que Trump i el propi líder nord-coreà han definit com "històric", també proposa establir "noves relacions" entre els dos països basades en un desig per "la pau i la prosperitat". Trump i Kim Jong-un afirmen en el document que "uniran esforços per construir un règim de pau estable i duradora" a la zona. Segons Kim Jong-un, "el passat queda enrere" i el món "veurà grans canvis" gràcies a l'acord amb els Estats Units.

En una roda de premsa posterior a la reunió, Trump ha dit que la reunió amb Kim Jong-un ha estat "honesta, directa i productiva". El president nord-americà ha dit que estan "preparats per començar una nova història i escriure un nou capítol" en les relacions entre tots dos països.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats